Egen tillverkning och goda kontakter

Lösningar och produkter

Hittar du ingen produkt på marknaden som löser ditt infästningsproblem? Skulle det underlätta om komponenterna levereras i ett visst skick? Då kan vi hjälpa dig!

Vi har lång erfarenhet av att ta fram kundspecifika produkter och flera tjänster som underlättar hantering av den färdiga produkten.

Läs mer om nedan om vad vi kan hjälpa dig med. Dyker det upp frågor och funderingar är du välkommen att ringa eller maila.

Kundspecifika produkter

Gjutna produkter

Gjutna produkter kan vara ett prisvärt alternativ till att bearbeta ett råmaterial från grunden. Metoden passar bra för produkter med mer komplexa strukturer. Exempel på gjutna produkter är komponenter till våra lyftprodukter.

Eftersom gjutna produkter har sin struktur komplett behöver man oftast bara bearbeta mindre ytor innan produkten är leveransklar.
Gjutgods har fördelen mot andra tillverknings-metoder då man kan konstruera in detaljer och förstärkningar som vid annan metod skulle behöva ytterligare tillverkningssteg.

Kundspecifika produkter

Svetsade artiklar / Plåtskärning

Vår fabrik i Polen tillverkar svetsade komponenter för tillverkningsindustrin. Här kan vi också använda oss av plasmaskärning för att ta fram profilskurna plåtar.

Kundspecifika produkter

Maskinbearbetade produkter

Svarvning, fräsning, CNC-fräsning, svetsning och skärande bearbetning är några av de metoder vi använder för att ta fram maskinbearbetade produkter. 

Vi hjälper dig med allt från enklare produkter som t.ex. brickor till speciallösningar med mycket noggranna toleranser.

Kundspecifika produkter

Varmvalsade / smidda produkter

Med varm- eller kallvalsning kan vi bearbeta ett materials tjocklek och tillverka band, plåtar och stänger som i sin tur maskinbearbetas för olika ändamål. 

Vi kan också ta fram smidda produkter som t.ex. skruvskallar och kulankare

Mervärden och tjänster

Logistiklösning

Med vårt handscannersystem kan du beställa fästelement smidigt och snabbt. Du kan dessutom göra det när det passar dig. 

Allt du behöver göra är att scanna artikelnummer på den produkt du vill beställa, ange antal och docka handscannern. Ordern går automatiskt in i vårt affärssystem och vi packar leveransen samma dag eller dagen därpå.   

Mervärden och tjänster

Påspack

Underlättar det om vi levererar godset färdigpackat i vattentåliga påsar? Då gör vi det!

Mervärden och tjänster

Märkning

Vill du ha en intern märkning på godset? Inga problem. Vi kan märka upp artiklar efter dina önskemål.

Mervärden och tjänster

Monterade produkter

Vi kan förmontera artiklar innan leverans. Det kan vara en enkel montering, som att gänga en mutter på en gängstång, eller något mer komplicerat och projektspecifikt.

Mervärden och tjänster

Kapning

Vi kapar gängstänger och liknande produkter till önskade längder. I samband med kapningen kan vi också fasa ändarna.   

Mervärden och tjänster

Artikeloptimering

Använder du flera varianter av samma produkt? Kanske olika dimensioner för olika förband? Vi kan hjälpa dig att undersöka om en produkt skulle kunna lösa samma jobb och få ner antalet artiklar i din produktion.   

Mervärden och tjänster

Plasmaskärning

Vår imponerande CNC plasmamaskin klarar plåtar med dimensioner upp till 6 000 x 2 000 mm och plåttjocklekar från 2 mm upp till 40 mm.

Vi arbetar med plåt i:
- Alla typer av kolstål som t.ex:S235, S355, S420
- Rostfritt
- Aluminium (AlMg3)