Hållfasthetslära enligt NFG 

Okej. Vi har snöat in på det här med hållfasthet. Hållfasthetslära kanske inte är ditt favoritämne (och om det var det kommer du att gilla det här!). Komplicerade formler och svårförklarade begrepp som inte riktigt ville fastna i minnet. Men oroa dig inte! Vi gör det enkelt. 

NFG:s hållfasthetslära handlar om vår affärsidé, om vad vi vill ge dig - trygghet och lönsamhet. 

Och formeln är enkel. Den ser ut så här:
dokumenterad teknisk kvalitet + personligt engagemang = trygghet + lönsamhet

Häng med på en kort lektion i hållfasthetslära enligt NFG.

Först en definition

Hållfasthet handlar om hur stora påfrestningar en produkt klarar innan det går sönder. Det gäller alltså att välja en produkt som klarar kraven för en specifik situation. Med god marginal.   

Vi tycker att det påminner om den hållfasthet NFG måste ha för att klara de krav som våra kunder, leverantörer och vår personal har på oss. Helt rimliga krav som vi vill klara. Med god marginal. 

Låt oss börja med formelns första variabel: dokumenterad teknisk kvalitet.

Dokumenterad teknisk kvalitet

Det är alltid skönt att ha papper på sådant som är viktigt.
Det har vi. Och du får dem.  

NFG:s övervakning börjar redan i fabriken. Vi kontrollerar produktens mekaniska egenskaper under tillverkningen genom att besiktiga på plats och ta ut stickprover för testning. När batchen är framme i Kungälv kan vi kvalitetssäkra produkten i vårt testlabb. Sedan har du papper på att både produktstandard och kundspecifika krav (om det fanns) är uppfyllda. 

Med noggrant dokumenterad, teknisk kvalitet vet du att produkten har rätt standard för projektet, att den är fullt spårbar och risken att du monterar en defekt artikel är minimal. Kan du se hur det påverkar din trygghet och lönsamhet?    

”Dokumenterad teknisk kvalitet ger trygghet och lönsamhet” Nordic Fastening Group produktutvecklar, importerar, tillverkar och säljer produkter för alla typer av infästningsbehov inom verksamheter som stål- och betongbyggnation, infrastruktur, energi och övrig industri. Vi har en unik möjlighet att tekniskt kvalitetssäkra alla produkter i eget testlaboratorium. Resultaten följs upp med noggrann dokumentation som ger full spårbarhet.
Affärsidé: Nordic Fastening Group

Personligt engagemang

Vi vill naturligtvis gärna sälja våra produkter, men inte till vilket pris som helst. Här kommer formelns andra variabel in - vårt personliga engagemang. För att kunna rekommendera den produkt som är perfekt avpassad för ditt projekt - varken mer eller mindre - måste vi vara minst lika intresserade av det som du är. Det spelar ingen roll om det gäller ett enkelt fästelement ur vårt standardsortiment eller om vi måste tillverka en unik infästningslösning för ditt projekt. 

Det personliga engagemanget finns i alla led. Mellan oss och våra leverantörer, mellan varandra i personalen, mellan oss själva och vår arbetsuppgift. Genom att utbilda, se och lyssna på varandra kan alla utvecklas och känna ett personligt ansvar för hur hållfast NFG i slutänden är. 

Vårt personliga engagemang garanterar att du får korrekta rekommendationer, service när du behöver den och, inte minst viktigt, rätt leverans i tid. Visst är det faktorer som påverkar din trygghet och lönsamhet positivt?

Det var det hela! Vi hoppas att den här korta lektionen i hållfasthetslära övertygar dig om att vi vill bygga en relation som klarar av de krav du ställer. Med god marginal. 

Läs gärna mer i vår kvalitetspolicy här.

Sociala medier - missa inga nyheter från oss

På Facebook, Instagram och Linkedin kan du:

  • Få uppdateringar och tips om våra produkter
  • Ha koll på vilka branschevent vi är med på
  • Se vilka samhällsprojekt vi engagerar oss i
  • Lära känna oss som jobbar på NFG
  • Se när vi söker personal

På Youtube hittar du:

  • tydliga instruktionsfilmer för våra produkter
  • intressanta testresultat från vårt labb

Följ oss på: