För stålbyggare!

Drag- och tryckstagsystem

Estetiskt tilltalande stag som gör jobbet -  Macalloy!

Macalloy är en global leverantör av drag-, tryck- och kabelstag för broar, tak, skärmtak, fasader, entréer, balkonger m.m.

Dragstagssystemet 460, 520 och 550, levereras i stål och rostfritt stål, i utförande så som obehandlat och varmförzinkat. Stagen kan levereras målade, för korrosionsklasserna C1-C5. Målning för korrosionsklasserna C1-C5 med topcoat, i önskad kulör, utförs i samråd med kund. Rostfria stag kan levereras som både obehandlade och polerade.

Dragstagssystemet levereras i CE-märkt utförande i dimensionerna M10 – M120. Titta gärna i katalogen nedan för en översikt, eller hör av er till oss så berättar vi mer.

Nedladdning av CAD, installationsbeskrivningar, godkännanden samt broschyrmaterial finns på nedan länk: 
https://macalloy.com/brochures-downloads/approvals/

Digitala möjligheter

Tekla + Macalloy =Sant

Du har väll inte ,missat att Macalloys drag- och tryckstag finns tillgängliga som Tekla Structures komponenter, vilket underlättar för dig som konstruktör.

 

Balkklammersystem

Svetsfri montering - BeamClamp!

BeamClamps balkklammersystem är ett flexibelt alternativ vid sammanfogning av flera olika konstruktioner.     

Beamclamp  ersätter svetsning och borrning på byggarbetsplats, detta sparar dig både tid och pengar. Klämman gör ingen åverkan på korrosionsskyddet. Produkten levereras i varmförzinkat utförande.  

Beamclamp produktsortiment finns BOXBOLT, en CE-märkt stålexpander som möjliggör smidigt montage i VKR profiler.

DIGITALA MÖJLIGHETER

Flexibelt balkklammersystem - BeamClamp!

På BeamClamps hemsida finns CAD-modeller och beräkningsverktyg för att underlätta ditt val av balkklammersystem.  

Systemets bredd och funktion täcker inte bara de behov som kan finnas för balkmontering utan erbjuder även möjligheten att hänga upp sekundärstål i befintliga konstruktioner, så som kabelstegar, rör och lamparmaturer.

Vårt eget system

Vårt kommande dragstagssystem NFG-DS 440

Vårt kommande CE-märkta dragstagssystem ersätter egentillverkade lösningar och tar bort momentet svetsning på byggarbetsplats. System är smidigt att montera samt medger justeringsmån för att lätt hamna rätt på konstruktionen.  

NFGAB:S dragstag kan användas som dragband i limträkonstruktioner, vindkrysstabilisering i stål och träkonstruktioner. Men dragstagen används också för balkong och skärmtaks montage. Vi lagerför vårt varmförzinkade dragstagssytem i dimensioner M12-M36.

Lager

Deformationslager från Calenberg

Våra deformationslager lämpar sig väl för brokonstruktioner! Lagren används för en mängd olika uppgifter såsom riktad lastöverföring, skapande av expansionsfogar och skydd mot skador orsakade av deformation under termiska effekter. Lagren är en smidig och flexibel lösning som används istället för att dimensionera bort eventuella problem. 

I vårt deformationslager sortiment finner ni även lösningar för järnvägar och lager för buller- och miljöskydd.