Ankarmassa

Vår ankarmassa är en kraftfull kemisk förankring för flera olika byggmaterial. Den används främst i betong, sten, tegel och håltegel. Med kort installationstid och väder oberoende egenskaper gör användandet av ankarmassan smidigt, tillförlitligt och användningsområdena otaliga.

Kärt barn har många namn och därför kallas Ankarmassa ibland även för Kemankare, Kemmassa och injekteringsmassa.  

Vår ankarmassa är miljödeklarerad och uppfyller kraven i BETA GULD, och är fri från styren och ftalater. 


Egenskaper
• Används i betong, sten, tegel och håltegel.
• Kan appliceras i vattenfyllda hål.
• ETA-godkänd enligt Option 1 sprucken betong och ETA-godkänd enligt Option 7 osprucken betong för gängstänger  i hållfasthetsklass 5.8-8.8 samt rostfritt och syrafast material.
• ETA-godkänd för montering med kamstål.
• Brandklassad R30-R240.
• Godkänd för dynamiska installationer.
• BASTA registrerade produkter ( miljövänlig )

Montering
Ankarmassan kan monteras i temperaturer ner till -10° och vintermodellen kan monteras i temperaturer ner till -20°. Produkterna har en kort härdningstid för snabbare montage. Ankarmassa appliceras med siliconspruta, finns i storlekarna 300ml och 400ml. 
Appliceringen är smidig och gör att produkten passar både amatörer och proffs.  

Handverktyg
Ankarmassan appliceras med siliconspruta. Till 300ml modellen kan man använda en vanlig fogspruta. 

Fördelar
Användning i sprucken och osprucken betong, kort installationstid, montering i höga och låga temperaturer. Fungerar i vattenfyllda hål. För konstruktören och entreprenören finns beräkningsmjukvara att ladda hem för dimensionering.

Applikationer
Gängstänger och grundskruvar för pelare, räcken, handledare och entresoler. Kamstål och kamstålskopplingar vid renovering och nymontage. För fasader såsom balkong, solskydd, markiser och skärmtak.

Beta registrering för ankarmassa